058-2060100

Blog

Samenwerking

Het lijkt zo vanzelfsprekend, een samenwerking. Er zijn natuurlijk heel veel verschillende redenen voor een samenwerking. Maar ik wil hier vooral richten op een samenwerking met een collega of team. Een samenwerking is een verbintenis om gezamenlijk een doel te realiseren. Maar hoe doe je dat eigenlijk op de juiste manier? Nou laten we eerlijk zijn, elke samenwerking heeft zijn eigen aanpak nodig. Ieder lid is namelijk een uniek onderdeel binnen het ‘team’. Maar er zijn universele componenten die je op iedere team kunt toepassen. We nemen ze even met je door en het is aan jullie de taak om deze op de juiste manier toe te passen die het beste werkt binnen jullie verbintenis.

Een samenwerking is werken. Het is niet vanzelfsprekend dat een samenwerking altijd werkt. Soms heb je twee mensen in een team die botsen omdat de gezichten niet de juiste kant op staan, maar soms werkt het ook niet mee dat ze juist te veel op elkaar lijken. Maar als we vooropstellen dat ieder team wil samenwerken, dan kun je deze tips gebruiken mochten er toch obstakels op de weg liggen die het samenwerken bemoeilijkt.

De Basis

De eerste stap, en direct ook een belangrijke stap met betrekking tot een betere samenwerking op de werkvloer. Houd het neutraal. Niet alleen aan het begin van de samenwerking maar blijf neutraal tot het doel is bereikt. Blijf niet hangen in vorige interacties en bekijk de huidige situatie objectief.
Wees bewust van een ander zijn mening.
Niemand zijn wereldbeeld is gelijk. En dat geldt natuurlijk ook over de mening van iemand anders. Hoe graag je het natuurlijk zou willen, iemand anders mag recht hebben op zijn eigen mening. Deze is niet meer of niet minder waard dan die van jou. Sta daarom als eerste altijd open voor deze mening. Direct met een gestrekt been de confrontatie opzoeken is misschien in sommige gevallen bevredigend, het lost niks op. Samenwerken is elkaar als gelijke zien.
Houd je persoonlijke mening thuis.
Sorry, dit kwam misschien even hard over maar in het kader van ‘meningen’. Je persoonlijke mening heeft niets te zoeken op de werkvloer. Je mening over bepaalde politieke standpunten, je huidige thuissituatie of vervelende persoonlijke omstandigheden kunnen zorgen voor een grote hobbel op de weg. Zoals ik al eerder aangaf, In een samenwerking is het beste standpunt neutraliteit. Laat je niet leiden door de emoties die niets met het doel te maken hebben. Elke afleiding is er een en de samenwerking is in dit geval niet gebaseerd op een persoonlijke verbintenis. In dit geval kun je elkaar beter zoeken in de dingen die je gemeen hebt, het doel.
Erken elkaars rol, maar zie elkaar als gelijke.
Een samenwerking slaagt het beste wanneer je de rol van de ander accepteert. Spreek dit ook van te voren af. Grote kans dat ieder al een eigen rol heeft binnen het team, maar mocht dit niet het geval zijn spreek het altijd af. Als manager sta je qua functie natuurlijk boven je teamlid, maar de mensen tegenover je zijn ook mensen. Maak je ego dus niet te groot. Vooral als er nog een ‘leider’ in het team zit. De manager heeft het niet altijd bij het juiste eind en dat is ook niet erg, als je maar luistert naar de ideeën of voorstellen van de rest van het team. Zo zorgen jullie er gezamenlijk voor dat ieder in het team geluisterd en gewaardeerd voelt. Daarentegen is het aan de teamleden zelf om te accepteren dat de rollen niet hetzelfde zijn voornamelijk met betrekking tot de verantwoordelijkheid. Een teammanager zit daar omdat de verantwoordelijkheid/aanspreekpunt bij een persoon moet liggen. Als teamlid moet je beseffen dat jouw actie invloed heeft op de verantwoording die je manager moet afgeven aan zijn baas of aan de klant. Erken daarin zijn functie zodat er een vertrouwensband wordt gecreëerd. Echter, onthoud dat je het altijd samen doet. Jullie hebben een gezamenlijk doel en daar moet de focus op liggen.
Wees vrienden in eigen tijd.
Een vriendschap kan de werkomstandigheden natuurlijk onwijs versterken, of niet. Het werkgenot kan natuurlijk omhoog gaan wanneer je op je werk een maatje hebt waarmee je het goed kunt vinden. Alleen je bent geen vrienden op kantoor. Het doel van naar je werk gaan is productiviteit voor het bedrijf. Niet iedere collega geniet mee wanneer er een grapje wordt gemaakt of een herinnering wordt gedeeld. Het naar je zin hebben om je werk is natuurlijk belangrijk voor je persoonlijke gemoedstoestand. Echter als je zo neutraal mogelijk een samenwerking in gaat dan is de connectie met de vriend(in) op dat moment ook neutraal. Dit geldt natuurlijk ook voor de manager die het met de ene collega beter kan vinden dan met de ander. Maar waak voor vriendjespolitiek, dit kan een grote invloed hebben op de rest van je team of groep.
Wees Flexibel.
Het belangrijkste van de samenwerking is het doel. Jullie hebben een doel gesteld en dat is wat moet worden behaald. Zonder het doel is de samenwerking eigenlijk niet nodig. Het doel is een groot begrip, dit kan natuurlijk vanalles zijn. Van kortstondige projecten tot teamdoelstellingen. Het proces verbeteren of de prestaties verhogen. Iedere afspraak kan als een doel op zich worden gezien. Is dat allemaal duidelijk dan is het het eindpunt ook helder en kun je de route bepalen. Maar de route wordt niet door iedereen op dezelfde manier bewandelen, sommige maken een snelle start zodat ze eerder af zijn een ander heeft meer opstarttijd nodig en doet aan het einde een eindsprint. Verwacht dit ook van je collega’s en wees flexibel in hoe de route wordt gelopen. Als je van iedereen verwacht dat ze op jouw manier van werken presteren dan kun je wel eens van een koude kermis thuis komen. Zolang de afspraken en taken op de afgesproken tijden klaar zijn kun je het beste je teamlid hierin vrij laten.
Tot slot
Een samenwerking is altijd samen en nooit alleen. Denk altijd aan het grote geheel van je samenwerking. Denk aan de positieve aspecten van je werkdoelstellingen en bedenk dat je er niets mee opschiet als je de confrontatie aangaat met iemand die je misschien niet helemaal ligt. Laat de negatieve dingen van je afglijden en wees in dat opzicht altijd de volwassenen. Accepteer de ander en
 

Offerte Aanvraag

Invalid Input
Invalid Input
Invalid Input
Invalid Input
Invalid Input
Invalid Input
Invalid Input
Invalid Input

Project Teambuilding is een onderdeel van Uitjes Fabriek - KVK: 65253841 - 058 2060100