058-2060100

Blog

Zorg jij voor de juiste uitdaging binnen het team.

Ken je dat gevoel, je loopt in de Efteling rond en na de zoveelste rit in de droomvlucht zie je de Baron voor je staan, zal ik het doen? Is het niet te eng? Wil ik dit echt wel? Toch stap je in en 60! minuten later vraag je jezelf af waarom je hier in godsnaam aan bent begonnen. Maar voordat je enige vorm van herinnering kunt ophalen hoor je jezelf een kreet uitslaan waarvan je nooit wist dat je stembanden dit konden produceren. Je valt in het diepe en wat volgt is een pikzwarte tunnel die voor je gevoel eindeloos is. Maar daar ineens het licht en zo schiet je de tunnel uit. En na wat obstakels kom je toch uiteindelijk bij het eindpunt. Het doel is behaald, de uitdaging is beloond.

Deze uitdaging was er niet voor niets, de verleiding om een nieuwe stap te zetten prikkelde al je zintuigen. Misschien beviel het, misschien doe je het nooit meer. Maar de uitdaging die je bent aangegaan heeft een beloning opgeleverd. In dit geval een goed einde. Uiteindelijk merk je wel dat ondanks deze overwinning het leven door blijft gaan, je nog steeds staat in de efteling en je zet uiteindelijk weer dezelfde stappen die je daarvoor ook maakte. Sterker nog, 20 seconden later en hetzelfde karretje raast voorbij met mensen die dezelfde stap hebben gemaakt. Toch was de uitdaging, hoe klein het ook mag zijn, erg bevredigend.

Stel je voor je staat samen met jullie team voor de Baron en jullie moeten de keuze maken, stappen we in of slaan we deze over? Wat kun je dan als beste doen? Het lijkt uiteindelijk een lange tunnel waar je in zit. Maar als het einddoel wordt behaald dan is iedere uitdaging een voor in de boeken. Een nieuwe stap hoeft niet altijd voor een verandering te zorgen, je hoeft het systeem niet te veranderen om voldoening te krijgen. Je team blijft hetzelfde, je werkomgeving heeft nog steeds dezelfde muren en waarschijnlijk stap je daarna ook weer met een grote smile in diezelfde vertrouwde droomvlucht. Maar toch hebben jullie net een stap gezet. Een stap die inspireert, omdat de uitdaging iets was waar jullie tegenop keken.Maar uiteindelijk is het een overwinning, niet omdat je weet dat het moeilijk zou gaan worden, maar omdat het je prikkelt. En die prikkel is uiteindelijk de uitdaging die ervoor zorgt dat je een stapje vooruit hebt gezet in het project genaamd teambuilding.

En nu op naar de Phyton!

 

Offerte Aanvraag

Invalid Input
Invalid Input
Invalid Input
Invalid Input
Invalid Input
Invalid Input
Invalid Input
Invalid Input

Project Teambuilding is een onderdeel van Uitjes Fabriek - KVK: 65253841 - 058 2060100